Alapítva 1991

english

Kulcskártyák


    A rendszereinkben valamennyi elterjedt kulcskártya típus használható: mágneskártya, chipkártya és proximity kártya. A kártyákra kerülő adatok speciális kódolása lehetetlenné teszi a belépési jogosultság visszafejtését.    

    A kulcskártya a beléptetésen kívül betölthet egyéb funkciókat is:
  • nyithatja a szobaszéfet
  • kapcsolhatja a szobai energiaellátást
  • szállodán belüli hitelkártyaként is használható

    A kártyák egyúttal reklámhordozók is: az egyik oldalon lehet a hotel elérhetősége és fotója, míg a másik oldal jól értékesíthető reklámfelület. A rendszereinkben a vendégkártyák automatikus lejárattal rendelkeznek, így a kártyát el is vihetik magukkal a vendégek, így reklámozva a hotelt akár egy távoli országban is.

    A hagyományos kialakítású - bankkártya forma - kulcskártyák méretét, anyagát az ISO7810 szabvány írja elő, ezért is nevezik ezeket ISO kártyáknak. A chip- és proxymity kártyák egyéb formákban is léteznek.

Mágneskártya

    A mágneskártya a jelenleg legelterjedtebb, legolcsóbb kulcskártya típus. A mágnescsík 3 jelsávot tartalmaz, amelyeket Mágneskártya egymástól függetlenül is lehet írni, így adva lehetőséget a több célú felhasználásra. A mágneskáryáknak 2 típusa van: az alacsony (LoCo, 300-1200 Oe) és a magas koercivitású  (HiCo, 2000-3000 Oe). Rendszereinkben LoCo kártyákat használunk, de kártyaolvasóink alkalmasak a HiCo kártyák olvasására is.

    A mágneskártyák használatakor vigyázni kell arra, hogy ne kerüljenek közvetlenül nagy mágneses teret indukáló készülék (TV, hangfal) közvetlen közelébe, mert a felírt adatok megsérülhetnek.

Chipkártya

    A chipkártya drágább, kevésbé elterjedt, de jóval biztonságosabb és hosszabb élettartamú kulcskártya Chipkártya típus, mint a mágneskártya. A chipkártyákba egy elektronikus áramkört tartalmazó, érintkező felülettel ellátott lapka kerül, amely lehet egyszerű memória, de akár egy processzor is. A chipkártyákba sokkal több információ írható, a nagy memória terület lehetőséget ad a több célú felhasználásra. Az adatok is biztonságban vannak, mert jelszóval védett a hozzáférés.

    A chipkártyák nem érzékenyek a mágneses térre, élettartamuk pedig több év. Magasabb áruk ellenére jó alternatívát jelentenek a kisebb hotelek, panziók számára, ahol biztosítható, hogy a távozó vendég leadja kulcskártyáját.

Proxymity (közelítő) kártya

    A proxymity kártya a jelenleg legmagasabb árú kulcskártya típus.  A chipkártyákhoz hasonlóan ezek is Proximity kártyaegy elektronikus áramkört tartalmaznak, viszont az érintkező felület nélkül, ezért rádióhullámokkal kommunikálnak. Létezik kis- és nagyfrekvenciás (LF=125 kHz és HF=13,56MHz) változatokban, rendszereink az LF kártyákat használják.                                      Proximity eszközök
 
    Előnyük, hogy a kártyába ültetett chip védett, így például jól alkalmazhatók kültéri vagy vizes környezetben. Rendelhető kulcstartó vagy csuklópánt formájú kivitelben is.

    Proxymity rendszereink flexibilitását növeli  még egy speciális termék, az Y200 kulcs is: ez a média egyesíti az elektronikus és mechanikus (főkulcsos) beléptetést, így a szálloda személyzet adott tagja egy Y200 kulcsot használva nyithat minden, a jogosultsága alá tartozó elektronikus és mechanikus beléptetéssel ellátott helyiséget.

Y200 kulcs

digico © 2008 Minden jog fenntartva!