Alapítva 1991

english

Főkulcsos rendszerek

 
   A főkulcsos rendszerek úgy tekinthetők, mint zárbetétekből és kulcsokból álló mechanikus beléptető rendszerek, ahol a belépési jogosultságot helyiségenként lehet szabályozni. Ezek a jogosultságok később lényegében már nem változtathatók (esetleg a zárbetétek helyiségek közti cseréje lehetséges), ezért a rendszer kialakítása, megtervezése nagy körültekintést igényel.

   Egy főkulcsos rendszer alapvetően 2 funkciót tölt be:
  • az ajtókon való belépési jogosultságok szabályozása és
  • az ajtók biztonságos zárásának lehetővé tétele.

   Az alábbi ábra egy 3 szintű főkulcsos rendszer vázlatát mutatja: a hierarchia legfelső szintjén található a mester főkulcs, amely az adott rendszeren belül valamennyi zárat nyit, a lentebbi szinteken pedig a főkulcsok vannak. Természetesen lehetőség van egyedi kulcsok használatára is a rendszerben.

Főkulcsos rendszer
 
   Egy ilyen rendszerben minden személy egy kulccsal rendelkezik, amelynek kódolása meghatározza az ő mozgási lehetőségeit. A mester kulcsból és a főkulcsokból is több másolat készíthető.

    A rendszer biztonságát az alkalmazott zárbetét minősége (pl.: fúrásvédett), a nyitási jogosultságok bonyolultságát pedig a zárbetét kombinációszáma határozza meg. Egy rendszeren belül használható különféle méretű hengerzárbetét és lakat is. Cégünk a zárbetétek széles választékából tud ajánlani a feladatnak megfelelő típust.

   A rendszerek gyártása során a felhasználó adatainak biztonságos kezelése és tárolása biztosított. Ugyanez igaz az utólag rendelt kulcsmásolatok esetén is.

   A főkulcsos rendszerek jellemző felhasználási területe a hotelek, irodaházak, iskolák, kórházak, közintézmények, ipari létesítmények.

   A főkulcsos rendszer kialakításában több éves tapasztalatunkat felhasználva támogatást tudunk nyújtani, árajánlat kérés esetén itt talál segítséget.
 

digico © 2008 Minden jog fenntartva!